Облаштування сучасного центрального входу до Бориспільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №8 Брав участь

Доданий
12.06.2020
Номер
5
Освіта

Реалізація проекту в ЗОШ №8 дозволить створити європейське покриття шкільного подвір'я для активного користування, де кожен зможе добратися до закладу в негоду з сухим взуттям та уникнути травмування.

Автор проєкту
Людмила
Людмила Гавазюк
Бюджет
976 772 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Соборна (Ленінградська), 3, Бориспіль

Опис

Опис проєкту

Центральний вхід до школи - це обличчя нашого освітнього закладу. Доріжка потребує капітального ремонту, так як вона має багато ям та пошкоджень верхнього покриву, що може призвести до травматизму учасників освітнього процесу. Шкільне подвір'я – це місце розвитку почуття краси й гармонії . Благоустрій подвір’я, зміна ландшафтного дизайну території, створення безпечних комфортних умов допоможуть зберегти традиції школи, урізноманітнити проекти масових дійств з учнями на свіжому повітрі разом з батьками, громадою. Наше улюблене шкільне подвір'я можна зробити яскравим і мальовничим!
Проблема
Безпечне й естетично оформлене шкільне подвір'я – вимога часу. Сьогодні маємо застаріле аварійне покриття із бетонних плит центрального входу до закладу, що призводить до травматизму учнів, працівників школи та батьків, тому необхідно замінити. Основною проблемою є те, що після ттанення снігу та дощів увесь простір починаючи від центрального входу до ґанку закладу, виглядає як суцільна калюжа, а це невідповідність існуючого стану сучасним естетичним вимогам та вимогам з благоустрою й безпеки. Понад сорок років не проводився капітальний ремонт входу. Цементні плити за цей період зламалися, оголилась арматура. Центральний вхід потребує негайної зміни шляхом демонтажу існуючого покриття на покриття з дрібномірних елементів. Створення привабливої зони з використанням елементів сучасного ландшафтного дизайну, - це запорука не тільки гарного настрою, але й вимога часу.
Крім того, залишаються актуальними такі проблеми:
 небезпечні для життя та здоров'я дітей асфальтована доріжка, яка потребує негайного ремонту біля воріт центрального входу.
Первинною цільовою аудиторією, яка безпосередньо зацікавлена у втіленні проекту, є учні, батьки та педагоги БЗОШ №8, які в результаті реалізації проекту отримають можливість без перешкод потрапляти до закладу під час негоди.
Вторинною цільовою аудиторією проекту є:
- територіальна громада міста, яка отримає можливість бути безпосередніми учасниками освітнього процесу, тематичних заходів на базі школи;
- органи місцевого самоврядування району та міста, зацікавлені у створенні безпечних та комфортних умов потрапляння дітей до закладу освіти;
- підприємства малого та середнього бізнесу, які матимуть змогу виконати заходи, передбачені проектом; здійснювати виплату заробітної плати працівникам та сплачувати податки до бюджету.
Розв’язання проблеми допоможе без перешкод в негоду добиратись до закладу.
Мета проекту
Створення сучасного центрального входу до закладу протягом 2021 року. Саме завдяки реалізації проекту в БЗОШ №8 з’явиться сучасне європейське покриття шкільного подвір'я для активного користування де кожен зможе добратися до закладу в негоду з сухим взуттям.
Завдання:
1. Об’єднання зусиль педагогів, учнів, батьків, громади, спрямованих на впорядкування, естетичного оформлення й озеленення території школи.
2. Обладнання зон для батьків, яки очікують дітей з уроків.
3. Дотримання вимог безпеки життєдіяльності під час заходів на шкільному подвір'ї.
4. Перетворення шкільного подвір'я на зону відпочинку для дітей протягом шкільних перерв .
5. Зміцнення єдиної команди педагоги – діти – батьки - громада.

Проект відповідає Положенню про порядок проведення конкурсу проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет", реалізація яких планується у 2020 році, а саме: пунктам 3.7.2.2. – благоустрій.
Очікувані результати
Короткотривалі результати:
1) зміна ландшафтного дизайну шкільного подвір'я;
2) заміна аварійного асфальтного покриття новою тротуарною плиткою;
3) перепланування й організація зон відпочинку;
План заходів з реалізації проекту
Для досягнення мети проекту необхідно безпечно та естетично впорядкувати територію шкільного подвір'я, відремонтувати, замінити та встановити нові об'єкти; озеленити, декорувати окремі конструкції, демонтувати елементи, що негативно впливають на естетику території, облаштувати зони відпочинку. Реконструювати покриття, встановити лави, дизайнерські квітники, композиції.
Методи реалізації проекту:
1. пошук партнерів та залучення коштів інвесторів;
2. залучення коштів в рамках конкурсу «Громадський бюджет 2020»;
3. укладання договорів з підрядними організаціями та придбання необхідних матеріалів;
4. проведення практичних робіт, спрямованих на реалізацію проекту;
5. організація заходів для учнів, батьків та місцевої громади.
Заходи проекту:
1. виготовлення кошторисної документації на проведення ремонту центрального входу до закладу.
2. проведення відбору підрядної організації для виконання ремонтно-будівельних робіт.
3. придбання будівельних матеріалів.
4. проведення ремонтно-будівельних робіт підрядною організацією.
5. оформлення необхідних документів.
Результати реалізації проекту будуть оприлюднені на офіційному сайті закладу та у ЗМІ. Проект спрямований на досягнення стратегічних та оперативних цілей Стратегічного плану розвитку міста Бориспіль на період до 2025 року,

Чи впевнені Ви, що приєднали копії документів, що підтверджують факт проживання в місті Борисполі

Так.
Так

Фотографії

Експертна оцінка