Шкільне подвір’я – зона комфорту та безпеки дітей На реалізації

Доданий
12.06.2020
Номер
4
Освіта

Створення зони комфортного відпочинку на території Бориспільського НВК «Гімназія «Перспектива», яка поєднує майданчики для активного та пасивного вiдпочинку.

Автор проєкту
Бюджет
999 137 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Київський Шлях, 97А, Бориспіль

Опис

Опис проєкту

Роль зелених насаджень у житті людини в сучасному урбанізованому середовищі важко переоцінити. Очищення повітря, захист від шуму, рекреаційна та естетична насолода - все це складові комфортного сучасного середовища для людини, а особливо для дитини. Значення озеленення у вихованні молодого покоління є гарантією нормального фізичного та психічного розвитку дітей. Саме тому благоустрій нашого закладу, де тривалий час перебувають учні, спортсмени, гуртківці, вимагає особливої уваги, підвищених вимог та повинен турбувати свідомість не окремих людей чи колективів, а усієї громади міста. Питання благоустрою й озеленення є особливо актуальним, бо це і екологічне виховання наших учнів – однієї із основних складових виховання дітей.
На території нашого навчального закладу передбачено навчальну, фізкультурно-спортивну функціональні зони та зону відпочинку. Завдяки наполегливості, підтримці і турботі місцевої та обласної влади, ми змогли обладнати сучасну навчальну та фізкультурно-спортивну зони – це футбольне поле і багатофункціональний майданчик. Перспективний план розвитку закладу передбачає створення й зони відпочинку.
Мета проєкту: створення зони комфортного відпочинку на території Бориспільського НВК «Гімназія «Перспектива».
Опис проєкту
Зона комфорту поєднує майданчики для активного та пасивного вiдпочинку. Майданчики активного відпочинку розміщені у фізкультурно-спортивній зоні. Створений майданчик для пасивного вiдпочинку ми хочемо озеленити. Облаштування території повинно втілювати органічне поєднання та гармонійне співвідношення краси і користі
Майданчик для пасивного відпочинку повинен включати робочу зону для спортсменів (роздягалки), газони, квітники, «живі паркани» та малі архітектурні форми.
Планується розмісти 2 альтанки – «зелені кабінети», які будуть обсаджені виткими багаторічниками – диким та культурним виноградом, клематисом, жимолостю або плетучими трояндами. «Зелені кабінети» - альтанки будуть використовуватися для проведення уроків, годин спілкування на свіжому повітрі, а також для гостей закладу, які приїжджатимуть на змагання з футболу та інших видів спорту.
Ми ставимо амбітні цілі – проведення на базі НВК спортивних змагань різних рівнів із футболу та баскетболу. Бориспіль уже давно репрезентує себе як місто здорового способу життя, тому реалізація цього проєкту сприятиме позитивному іміджу та покращенню інфраструктури міста. Фінанси, виділені з місцевого бюджету, в разі перемоги будуть повертатися через отримані кошти за аренду спортивних майданчиків під час проведення молодіжних змагань
Для учнів, учителів та гостей НВК також передбачено створення в центрі зони відпочинку фіто-клумби, яка доповнить естетично-екологічний образ навчального закладу, а також сприятиме оздоровленню. Ми хочемо запровадити аромотерапію як спосіб лікування, адже аромати певних трав (лаванди, меліси, м’яти, розмарину, душиці, любистку тощо) мають цілющі властивості, які допомагають поліпшити нестабільне душевне та фізичне здоров’я, а дерева (ялина, сосна, ялиця тощо) виділяють фітонциди, які знищують хвороботворні мікроби і корисні для оздоровлення. Під час відпочинку в такому міні-лісі, легко проводити різні дитячі заходи, особливо в пришкільному таборі.
Зручні доріжки, гойдалки та лавочки доповнять загальну композицію майданчика відпочинку. Ми впевнені, що він стане родзинкою не тільки нашого закладу, а й мешканців мікрорайону, гостей міста. Отже, на пришкільній території буде створено особливий природний мікроклімат, котрий дозволить відпочивати, лікуватися, проводити заняття єднання з природою, а також подарує НВК та місту комфортний публічний простір.
План заходів з реалізації проєкту
1. Створення дизайнерського проєкту та розрахунок бюджету, витраченого на облаштування куточку відпочинку
2. Прибирання території від старих дерев (викорчовування).
3. Визначення забудовника, який буде займатися будівництвом та комунікаціями (водопостачання, каналізація, освітлення).
4. Визначення фірми, яка буде займатися ландшафтним дизайном.
5. Визначення постачальників альтанок, гойдалок та лавочок і виконавців робіт із установки малих архітектурних форм.
6. Визначення виконавців з укладення тротуарної плитки
Ключові показники оцінки результату проєкту
Збереження та покращення навколишнього середовища позитивно впливає на гімназистів, особливо на дітей з особливими потребами, які навчаються в нашому закладі. Зелені насадження навколо школи відіграють дуже важливу санітарно-гігієнічну, архітектурно-художню, захисну, навчально-виховну та естетичну роль.
Шкільна територія повинна:
- мати гарний, естетичний та привабливий вигляд;
- забезпечити сприятливі, безпечні та комфортні умови для проведення екоуроків, ігор, дозвілля;
- сприяти формуванню екологічного мислення жителів міста Борисполя.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слідзвернути увагу
Інфляція, недотримання термінів виконання робіт.
Ми вже маємо досвід реалізації проєктів із залученням фінансів меценатів та спонсорів, тому зможемо за необхідності використати додаткові кошти.

Чи впевнені Ви, що приєднали копії документів, що підтверджують факт проживання в місті Борисполі

Так.
Так

Фотографії

Експертна оцінка