Розпочато прийом та реєстрацію проєктів громадського бюджету міста Борисполя 2020 року

10 квітня 2020 року розпочато прийом та реєстрацію проєктів громадського бюджету Борисполя, що плануються до реалізації за кошти міського бюджету у 2021 році.

Громадський бюджет – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення міста та/або голосування за них.

 

Подача проєктів триватиме з 10.04.2020 до 17.05.2020 включно.

Шляхи подачі та реєстрації проєктів:

1)                На платформі  https://boryspil.pb.org.ua/:

- при авторизації за допомогою BankID, необхідно натиснути "Вхід", а потім "Подати проект", заповнити відповідну форму та приєднати додаткові файли (кошторис, фото, скани підписів тощо);

- авторизуватися в системі шляхом приєднання сканів документів, що підтверджують факт проживання\реєстрації автора, заповнити відповідні форми та приєднати додаткові файли;

2) надіслати заповнену електронну бланк-заяву проєкту  з додатками та додатковими файлами (в тому числі скани документів, що підтверджують факт проживання/реєстрації автора у м.Борисполі) на електронну адресу  pbboryspil@gmail.com з поміткою «Громадський бюджет» ;

3) подати паперову бланк-заяву проєкту з додатками та додатковими файлами (з доданням електронної версії документа та необхідних сканів документів) до пункту супроводу: ЦНАП (вул.Київський Шлях,72,  к.101).

Нормативну базу щодо впровадження громадського бюджету у місті Борисполі, інструкцію по заповненню бланку-заяви та всі необхідні форми документів можна знайти на сайті https://boryspil.pb.org.ua/ (меню «Допомога») або в рубриці «Прозорий бюджет» на офіційному сайті Бориспільської міської ради: https://borispol-rada.gov.ua/itemlist/category/304-hromadskyi-biudzhet-m-boryspolia-2020-roku.html/.

 

Правила участі

1.Автор проєкту – дієздатний громадянин України віком від 16 років, який зареєстрований або проживає в м. Бориспіль, що підтверджується офіційними документами (довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання в місті) .

2. Вартість одного проєкту не має перевищувати 1 млн.грн з урахуванням вартості прроєктно-кошторисної документації та відсотку обов’язкового резерву у кошторисі проєктів у розмірі 10%.

3. Мінімально необхідна кількість підписів на етапі подання автором :

           20 – для проєктів вартістю до 100 тис.грн

           35 – для проєктів вартістю від 100 тис.грн до 1 млн.грн.

4. Один автор може подати 2 (два) проєкти.

5. Участь у голосуванні можуть брати жителі міста Борисполя (громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані або проживають на території міста Борисполя, що підтверджується офіційними документами)

6. Одна особа може проголосувати за 3 (три) проєкти.

7. Як можна проголосувати?

• на сайті https://boryspil.pb.org.ua/ з використанням ідентифікації / верифікації / реєстрації через сервіс Bank ID

• у пунктах супроводу громадського бюджету (ЦНАП, Міська централізована бібліотечна система) з використанням спеціальних бланків для голосування. При цьому, для підтвердження права на голосування член територіальної громади міста Борисполя особисто пред’являє паспорт консультанту, що працює в пункті для голосування, і отримує особисто один бланк для голосування.

8. Проєкти, які наберуть найбільшу кількість голосів мешканців в межах визначеного обсягу фінансування , але не менше 70 голосів за проєкт,    будуть реалізовані у 2021 році.

 

Долучайтеся та змінюйте наше місто на краще!